Vecka 17 och sol!

Tre mobilbilder från den senaste veckan!

Nu börjar våren äntligen att kännas av här i Wien! Det är fortfarande 5 grader för kallt för min smak, men redan imorgon säger väderprogonosen +19 och sol. Så jag håller tummarna! De senaste dagarna har jag i stunder nästan glömt bort att jag är gravid, jag mår så pass bra att det knappt känns förrän på kvällen. På kvällarna brukar jag få lite ont i magen (troligtvis pga att livmodern håller på att stretchas ut typ) och då blir jag lika orolig varje gång, trots att jag vet att det är helt normalt. Idag går jag in i vecka 17, och enligt gravid.se så händer detta i min mage:

“Barnet är ungefär 18 centimeter långt och väger kring 180 gram. Kroppen växer ikapp emd huvudet som ännu är oproportionerligt stort. Ögonen är fortfarande slutna men de har blivit större och ögonfransar och bryn har blivit längre.

Barnets kropp har börjat lagra underhudsfett som både ger energi och hjälper till att hålla värmen efter födseln. Även fosterfett börjar bildas och lägger sig som ett skyddande lager över huden och förhindrar att fostervattnet blöter upp. Alla fingrar och tår har nu pyttesmå naglar och hjärtat pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Bröstkorgen hävs och sjunker när barnet tränar på sin andning.”

Det står också att det är troligt att vi kommer att kunna se vilket kön det är på nästa ultraljud, och vi är så spända. Redan nu på fredag ska vi till doktorn och då ska vi passa på att fråga om han kan se något när vi kollar på bebisen. Åååh, är så taggad och glad på livet just nu!! <3

Leave a Comment