Rosa!

Testade en rosa “wash-out” färg från Loréal

Gårdagen var väldigt intensiv, så idag lyssnar jag på min kropp och hänger i soffan hela dagen. Vi började dagen hos läkaren, där vi fick se att allt var bra och min oro gick från 90 till 0 på det 40-minuters besöket. Doktorn var inte helt säker, men då han hade svårt att se en “turtle” så gissade han på “hamburger”, alltså en flicka! Det börjar bli så verkligt nu. Jag tror att en liten flicka skulle passa mig som mamma perfekt och jag kan redan nu visualisera hur hon vill att jag målar hästar till henne som hon kan färglägga, vill få håret flätat och vill testa mitt läppstift om några år.

För att fira hur underbart det är att vara tjej och kvinna så bestämde jag mig för att testa att färga lite rosa slingor i underhåret. Jag använde mig av Loreals “Wash-out” färg i pastellrosa, blandade ut det med lite balsam och delade in håret i slingor. Det står att färgen tvättas ut inom 2-3 tvättar, men min hår brukar vara bra på att suga åt sig så jag hoppas att det håller lite längre.

Resten av förmiddagen spenderade jag i gallerian brevid där vi bor, och jag köpte två långa kjolar som passar min nya kropp, en ryggsäck och lite grejer till eftermiddagens pyssel. När jag kom hem var det dags att baka och förbereda inför uppladdningen av kvällens match som jag hade bjudit in till. Så spenderade jag hela eftermiddagen varvat med att försöka hinna locka håret, sminka mig och städa i ordning. När klockan blev kväll och tjejerna och barnen skulle komma så var jag inte klar, hade inte hunnit äta och hade precis råkat tappa en hel vinflaska i kakelgolvet som jag höll på att försöka torka och dammsuga upp. Det var kaos med andra ord, men jag hann precis torka köksgolvet och dubbelkolla att jag inte såg något mer glassplitter innan gästerna kom. Jag var lite orolig att något barn skulle få en glasbit i foten, men jag tror inte att det fanns eller finns någon glasbit kvar då de flesta fasnade i min tumme eller mina tår. Det var nämligen blod över hela golvet, på diskbänken och i badrummet 5 minuter innan alla kom. Men så kan livet se ut ibland och jag är så stolt över mig själv att jag inte började gråta, det är inte alltid lätt att hålla tårarna inne nu för tiden.

Tjejerna kom, vi åt och drack bubbel (alkoholfritt för mig), pysslade små pompoms och jag gav barnen små ansiktsmålningar innan vi gick ner till rinken för första final-matchen. Men en stor klump i min mage, jag vet inte varför jag blir så nervös(??), började matchen och i sista perioden insåg vi att dom kommer vinna! Det är bäst av 7 matcher som gäller för killarna nu och jag håller alla tummar och tår för dem, de förtjänar det så otroligt mycket! Somnade gjorde jag vid midnatt, rekord nästan.

Så idag förtjänar jag faktiskt att mysa i soffan med Dino, lite chips och någon spännande film…

Leave a Comment