V. 18


Vad min app säger om vecka 18

Den här veckan började inte speciellt bra för mig fysiskt. Jag tror jag har blivit sjuk, inte mycket men det känns att någonting är på gång. Imorse vaknade jag, precis som i måndags (men konstigt nog inte tisdags), med svullna ögon, snorig näsa och en feberlik känsla i kroppen. Min temperatur är dock helt normal! Det kan vara en liten dos förkylning blandat med att slemhinnorna nu är extra känsliga, eller så kan det vara pollen? Har aldrig riktigt känt av pollen tidigare, men jag är ju som bekant extra känslig nu så jag vet inte. Det här med svullna ögon är ju inte riktigt ett förkylningssymptom? Det är så svårt att tyda kroppen nuförtiden..

Men i huvudet mår jag bra! Jag har känt mig så lycklig, kreativ och sprudlande på senaste tiden. Våren är här, hockeyn är snart över (och dom är i final nu!), och snart bär det av till Kanada en sväng innan vi kommer tillbaka till Wien och förbereder det sista inför bebis. Det är en härlig känsla, att längta till varje månad man har framför sig.

I måndags gick vi även in i vecka 18, och nu har jag börjat “se gravid ut”. Min mage är lite större för att bara kunna vara lite uppblåst, men jag har fortfarande inte känt några rörelser vad jag förstått. Jag har fortfarande ont till och från i magen från växtvärk från livmodern, och jag har börjat få halsbränna på natten om jag ätit för mycket middag eller ätit sent på kvällen. I natt vaknade jag även av kramp i benen, en bekant känsla eftersom att jag har haft problem med det tidigare. Den här veckan ska jag därför börja ta extra magnesium-vitamintillskott som jag fick av en kompis och se om det kanske blir bättre även med smärtan i magen.

Idag är K ledig så vi ska passa på att åka och handla en sovkudde till mig och kolla på lite skor. Jag behöver ett par lite mer ergonomiska sommarskor, mina flipflop som jag levde i förra sommaren kommer inte att funka med ryggen. Och så kanske jag påbörjar ett konstprojekt som jag tänkt på ett tag, men mer om det sen i så fall..

 

Leave a Comment