Vecka 23

Magen växer så det knakar..

På söndag går vi in i vecka 24 enligt min app, och det betyder att jag snart har klarat av 23 veckor! Tiden går så mycket fortare nu än den gjorde de första veckorna och eftersom att jag nu kan känna att hon rör sig där inne tar bort all oro att någonting är fel, så jag tänker inte lika mycket på tiden och räknar heller inte ner veckorna till nästa doktorvisit längre. Jag tar det som det kommer.
Jag sover fortfarande bra, mitt humör är toppen och jag har inget att klaga på. Magen blir större för varje dag som går, speciellt på kvällarna efter middagen, och jag börjar känna mig riktigt klumpig. Som det syns på bilderna så syns magen tydligt både framifrån och från sidan, och ser större ut i vissa kameravinklar än andra. I verkligheten så är den lagom stor för min vecka tycker jag, men det är ändå kul att jag på vissa bilder ser ut att redan vara i sista trimestern! Börjar trivas med magen nu, så kommer att försöka ta mer bilder på den.

Jag har dock lite problem med att acceptera den snabba viktuppgången, trots att jag vet att det är helt normalt. Den senaste veckan har jag gått upp ca. 1,5 kg och det är så svårt att ta in. Jag får komplimanger hela tiden om att jag bara “växer på magen”, men jag kan ändå inte hjälpa att känna mig stressad över att jag inte kan kontrollera kilona. Jag har avföljt de flesta super smala modeller som jag brukade följa på instagram, och har istället börjat följa massa gravid-konton och mammor, det gör mig mindre stressad haha. Men jag är glad att jag bryr mig om vikten också, hade jag bara struntat i det och tänkt att jag tar tag i allt efter bebis så hade jag nog gått upp dubbelt så mycket! Men jag måste sluta äta så mycket dessert och godis nu innan det är för sent tror jag, vill trots allt inte behöva föda en 5 kg bebis om jag inte måste..

Andra plus är att min hy är superfin nu! Jag har gått igenom veckor med otroligt torr hy, otroligt finnig hy, både-och-hy och nu är den äntligen på uppsvingen. Jag försöker att bara använda smink när jag ska någonstans, dricka mer än mycket vatten och att tvätta och smörja ordentligt. Tack vare den extra blodvolymen så är mina läpper även mer fylliga, extra stort plus på det!

Leave a Comment