3 månader kvar

I natt har jag vaknat kanske 10 gånger av att magen gör ont. Det är inget ovanligt för mig, jag har väldigt svårt att hitta en bra sovposition och när jag väl gör det så bestämmer sig bebisen för att ha fest i magen och börjar sparka och buffa så att min mage spänner sig och får en liten lätt sammandragning. Det gör väl egentligen inte ont, men när jag sover och vaknar upp av det så är det både irriterande, lite läskigt och väldigt obekvämt så jag måste ändå byta position. Och det här är bara början…

Det är ungefär 3 månader kvar tills hon beräknas komma, och det känns både långt och otroligt kort kvar. Den tanken som ger mig mest overklighetskänslor och gör att det känns väldigt långt bort, är när jag föreställer mig hur hon kommer att se ut den där första stunden jag får upp henne på bröstet. Tidigare har jag alltid visualiserat att det är “någon annans” bebis som jag kommer att föda ut, men när jag verkligen föreställer mig att hon kommer vara en blandning av mig och Kelsey så blir allt så overkligt igen.

En annan sak som hjälper mig att förstå att det faktiskt är en liten bebis där inne är att hålla i hennes små kläder som vi har köpt. Vi åkte en sväng igår och handlade några små mössor och pyjamasar och när vi kom hem så satt jag i sängen och packade upp och granskade dem mer noggrannt. Med tanke på att hon, enligt min app, är lika stor som en äggplanta/papaya nu och om bara tre månader ska vara stor nog att få plats i de (små) kläderna vi köpte så känns det som att det är väldigt lite tid kvar. Med alla dessa tankar är det inte konstigt att man drömmer så mycket knasiga grejer som gravid!

Sommaren har en tendens att flyga iväg, och jag är väldigt glad att min tyngsta del av graviditeten kommer att vara under jun-aug. Dels för att jag kommer att kunna klä mig i luftiga klänningar hela tiden och inte massa dyra gravidbyxor, och dels för att vi båda är lediga och kommer att vara i Wien. Tiden kommer att gå så fort och det känns mycket roligare att ha solsken och möjlighet att göra vad vi vill tillsammans, än att sitta fast ensam i en regnig och kall lägenhet i januari när han är bortrest var och varannan dag för match.

 

ps. Jag har varit väldigt dålig på att ta bilder den senaste tiden, måste verkligen lära mig att ta fram kameran oftare…

Leave a Comment