Eftermiddag vid floden

Från gårdagens eftermiddag som vi spenderade vid Donau, floden som rinner genom Wien

Vädret igår var soligt/molnigt och väldigt varmt, så vi passade på att ta oss till Vienna City Beach Club vid floden för att slappa och sola lite. Jag gillar inte att sola när det är 100% sol hela tiden eftersom att jag blir för varm och dessutom hatar att smörja mig med klibbigt äckligt solskydd (gör det dock ändå ibland om det behövs!), så jag föredrar när det är lite molnigt. Dino var såklart med och han simmade i floden ett par gånger med oss innan vi packade ihop och tog vårt pick och pack till ett av mina favorit glasställen.

De senaste dagarna har flugit förbi, jag hinner verkligen inte med! Men samtidigt står tiden stilla ibland när jag tänker på hur långt kvar det kan vara tills bebisen kommer. Jag känner mig lite som att jag står på “paus”, eller snarare i ett slags limbo där min kropp inte längre ser ut eller känns som min och där jag inte kan göra vad jag vill. Men huvudet, hjärnan och all energi och vilja att hitta på saker är kvar. Pust.
Magen växer fort nu och jag har knappt några kläder eller skor som passar längre. Som tur är har jag världens bästa man i mitt liv som gav mig ett par nya sandaler som både andas bättre än mina plastskor jag levt i senaste månaden, och som går att spänna ut och göra större för dagarna då mina fötter är som svullnast. Han är så fin och jag känner verkligen hur han lider med mig ibland. Då får jag lite skuldkänslor att jag klagar så mycket när jag egentligen mår otroligt bra för min situation. Jag måste börja tänka mer positivt!

Enligt min gravid app väger bebisen runt två kilo nu, det är helt ofattbart tycker jag! Jag minns när hon vägde ett helt hekto och för att bli så stor hade det tagit en evighet tyckte jag. Om prick en månad, den 20:e augusti är hon alltså färdigbakad och kan komma vilken dag som helst. (En månad bara, det här klarar jag!) Jag hoppas bara att hon prickar in att komma en dag då hennes pappa är i samma land som oss. Annars får han skynda sig eller vara med på facetime (?)…

Förutom att vara lite less på att vara så stor och klumpig så mår jag fortfarande bra, sover bra och fördriver tiden med att boa, slappa och ta korta promenader. Senaste tidens craving är ytterligare en sak som inte går att hitta här i Wien (varför är det alltid så!!!) och det är kräftor. Vore så sjukt gott med kräftor. Eller sushi, men det får jag ju inte äta istället…

Leave a Comment