Myskväll

Igår lagade vi vår nya favoriträtt – Poké bowl

Vi har en liten rutin här hemma att vi lägger Luna klockan 18.30-19.00 och lagar mat när hon sover. Jag tror att det är bra med lite planerad egentid och vi båda tycker att det är väldigt kul att laga mat. Igår blev det poké bowl med allt vad det innebär och det är så otroligt gott! Det känns som en avancerad rätt när man handlar alla ingredienser, men  när man lägger fram allting så är det ju egentligen bara att hacka och lägga upp. Och resterna är ju perfekta att göra summer rolls med, eller varför inte en wok?

Anledningen till att vi inte äter middag med Luna är att hon äter redan klockan 17, alldeles för tidigt för oss, och jag har svårt att göra “barnmat” av det vi äter. Oftast äter vi sallad till middag och det funkar ju inte riktigt. Jag har fortfarande dålig inspiration till barnmat, jag försöker att “göra om” vad vi äter till barnmat, men samtidigt vill jag följa alla kostråd för barn. Igår lagade jag exempelvis en “bön chili” till henne med ris, som vi senare använde till vår middag. Och samma rätt kommer hon nog att äta till lunch (och jag också). Sen får jag tänka om till middag igen.. Grönsakspuré och fisk är en stor favorit, men jag ger henne det säkert två gånger i veckan så vill att hon ska testa något nytt. Har 5-6 recept som jag varvar till henne men jag får lite små-ångest för jag vill inte att hon ska växa upp med begränsade smaker. Hoppas det släpper snart! Hon är ju så duktig och äter nästan allt vi lägger på tallriken..

Leave a Comment