Och så börjar vi om från början igen!

Luna ska bli storasyster! 

Jag ska bli tvåbarnsmamma! Vi har alltid pratat om att vi vill ha två barn då det känns jämnt och perfekt och vi båda har vuxit upp med ett syskon, och nu händer det alltså. Kelsey var på mig ganska mycket redan från det att Luna var 7, 8 månader att vi borde sätta fart för vi ville ha barnen nära i ålder, men jag kände mig inte redo. Ett par månader senare så gav vi det ett försök och vips så var jag gravid igen. 

Det kändes både underbart och fantastiskt, men också lite tungt. Det är inte kul att vara gravid alltid. Halva mig älskar det och tycker det är superhäftigt och mysigt och spännande, men den andra halvan tycker det är jobbigt. Jag har varit så extremt trött, har ont i rygg och brösten hela tiden och mår lite psykiskt dåligt över att jag kommer behöva bli så där stor igen. Jag återhämtade mig fantastiskt snabbt och bra efter Luna, men jag har en känsla att det inte kommer vara lika lätt efter andra barnet. 

Jag har också en massa oro, allt gick så bra med första graviditeten, förlossningen, återhämtningen och nyfödd-tiden. Luna sov och sover fortfarande väldigt bra. Hon har aldrig varit speciellt skrikig eller svår. Det kan ju bara inte gå lika bra igen? När jag var gravid med Luna var jag inställd på det värsta; dödsångest under förlossningen och en kolikbebis. Den här gången är jag inställd på en till Luna och trots att jag är medveten om att alla barn är olika så känns det ändå som att allt kommer gå lika bra som första gången, jag kan liksom inte föreställa mig någonting annat. Men samtidigt måste jag vara beredd på att det inte kommer bli så. 

Bortsett från all oro och negativitet så längtar jag så mycket efter att få veta vem som rör sig där inne. Vi vet inte könet än så just nu är det extra spännande. När jag ser Luna leka med andra barn så känner jag att vi gör helt rätt i att ge henne ett syskon så snart. Jag längtar också efter bebismyset, amningen och allt som hör det första tiden till (nästan). I maj är bebisen beräknad, och trots att det är ett halvår kvar så känns det så mycket snabbare än sist. Imorgon går jag redan in i vecka 15, och i jul kommer jag vara mer än halvvägs. När jag fyller 27 kommer jag vara höggravid, och kort där efter är vi alltså tvåbarnsföräldrar.. 

 

Leave a Comment