Vecka 17

 

 Magen i vecka 17

Idag har jag varit gravid i 16 hela veckor. Tiden går snabbt, men ändå så sakta. Jag ser och känner magen på riktigt nu, men är fortfarande lite osäker på om jag har känt fosterrörelser (eller om det bara är tarmarna som rör sig). Nu mår jag äntligen bra igen, har inga “symtom” och det njuter jag av. Förra gången var jag himla orolig under den här spökperioden men nu ska jag bara passa på att njuta, ta hand om mig själv och mysa.

När jag jämför bilder och anteckningar från min förra graviditet så är min mage mycket större redan men den känns liksom längre ner. Min navel har också börjat ploppa ut lite när jag trycker på den, och det hände inte förrän i vecka 28(!) förra gången.

Nästa läkarbesök är den 6:e december, och den 13:e är det dags för “det stora ultraljudet” då vi ska kolla att alla organen är på plats och fungerar som de ska. Vid något utav dessa besök kommer vi också att få reda på könet, så spännande, trots att vi redan tror att vi vet då vi bad doktorn att gissa för ett par veckor sedan..

Leave a Comment