Halvvägs..

Redan mer än halvvägs.. 

Igår gick jag in i vecka 21, och har därmed varit gravid i 20 veckor. Jag mår toppen, känner bebisen hela tiden men det börjar bli bökigt att sova. Speciellt eftersom att Dino puttar mig åt höger och vänster hela tiden eftersom han vill sova vid mitt ansikte. Och det är lite jobbigt att vända mig med magen redan..

Vi väntar en lillebror och jag är superglad och exalterad, men också lite ledsen för att jag aldrig mer kommer att ha en flickbebis. Haha, gravidhormoner i sitt esse.

Samma ångest jag upplevde över att Dino skulle bli ledsen, skadad eller dö när jag var gravid med Luna, har börjat krypa sig på nu igen. Jag vet att det är hormonerna och grejer, men det får mig verkligen att må fruktansvärt dåligt. Till exempel kan jag se en artikel på FB över ett litet barn som blivit kidnappat, och så sätter jag Luna i den situationen x100 och så går jag runt i flera dagar och mår dåligt över dom känslorna. Hur Luna skulle känna sig rädd och hungrig och bortgiven. Och hur jag skulle ha panik och inte vet vad jag skulle ta mig till. Och det är bara ett scenario, jag har 100 hemska tankar till att brottas med.

Det är tur att det snart är jul! Jul får mig alltid på strålande mys-humör och jag pysslar med något juligt varje dag. Idag har jag till exempel tänkt att baka knäck och marshmallows, vill nämligen kunna duka upp en liten godis buffé till min lillebror och mig när vi ska se Bingolottos uppesittarkväll på lördag. Måste bara komma ihåg att köpa knäckformar!

 

Leave a Comment